De bedste cocktails til maden

Normalvis ville de fleste vælge at drikke vin til maden. Men hvad så, hvis du og måske mange af gæsterne ikke er så glade for druer? Så er der bestemt ikke noget i vejen for, at I nyder nogle gode cocktails i stedet for!

I denne oversigt finder du både en whiskey sour opskrift, gin hass opskrift og bramble opskrift. De to sidstnævnte er nogle af de lidt sødere cocktails, hvor en whiskey sour er en syrlig en af slagsen.

 

Du vælger blot den cocktail, som, du synes, smager bedst og tiltaler dig mest. De passer ikke til bestemte råvarer eller retter, så det afhænger i sidste ende af dine egne præferencer.

 

Whiskey sour opskrift

En whiskey sour balancerer mellem syrlighed og sødme. Det skyldes selvfølgelig både den gennemtrængende citronsaft og rørsukkersiruppen. Du går dog ikke glip af den af den lækre smag af bourbon af den grund.

 

I en whiskey sour skal du bruge: 5 cl bourbon, 2,5 cl citronsaft, 1 cl æggehvide, 1 dråber angostura bitter, 1 cl rørsukkersirup og 1 svirvel appelsin.

 

Alle ingredienserne rystes grundigt i en shaker, og derefter sier du blandingen over i et glas. Pynt til sidst med en svirvel appelsin. Så er den klar til at blive serveret!

 

Gin hass opskrift

Man bliver næsten i godt humør bare af at se på en gin hass, ikke? Dens gule farve sender straks tankerne mod solrige dage. Cocktailen kombinerer smagen af syrlig lime og sød mango.

 

I en gin hass skal du bruge 4 cl gin, 4 cl Gin Hass® mangosirup, 2 pressede limebåde og lemonsodavand.

 

En gin hass er supernem at lave, da du ikke skal bruge nogle specielle bartenderredskaber. Du hælder blot alle ingredienserne i et flot glas, og så er den klar. Det gør den også til et oplagt valg, hvis du får mange gæster.

 

Bramble opskrift

En bramble er lidt af en brombærbombe. Cocktailen balancerer perfekt mellem et syrligt kick af citronsaft og sødme fra rørsukkeren. Ginnen giver denne cocktail en lækker, krydret eftersmag.

 

For at kunne lave en bramble skal du bruge 4 cl gin, 2 cl citronsaft, 1 cl rørsukkersirup og 1 cl crème de mure.

 

Ligesom med en whiskey sour kræver en bramble altså nogle lidt mere specielle ingredienser. Men vi lover dig, at det er det værd! Det er de færreste, der kan sige nej tak til denne flotte og velsmagende cocktail.

 

En bramble er også en smule mere teknisk end en gin hass, men du lærer hurtigt fremgangsmåden. Først hælder du gin, citronsaft og rørsukkersirup i en shaker og ryster grundigt. Derefter sier du blandingen over i et glas med knust is. Hæld dernæst brombærsiruppen over bagsiden af en ske og ned i glasset.

 

Related Posts