Slagter Sørensens Mad & Sundheds blog Blogindlæg Derfor er danske østers så dejlige

Derfor er danske østers så dejlige

Hvis du leder efter et nyt slags kød, der både kan inkorporeres til den daglige aftensmad og serveres til middagsgæsterne lørdag aften med en god flaske vin, så er østers det rette svar! Man kan nemlig få friske og lækre østers direkte fra Limfjorden, hvilket både er en fryd for ganen og for det danske fiskerierhverv, der bliver støttet med dine penge. Østers er en utrolig alsidig ingrediens, som både går til det salte og det søde, så det handler blot om at eksperimentere i køkkenet. Se mere om østers priser og østers generelt lige her.

Køb dansk og støt det lokale

Det er altid en god idé at støtte lokale initiativer, hvad enten det er økologiske grøntsager i sæson, kød fra fritgående dyr eller fisk der er fanget kort inden for den tid, man har købt dem. På denne måde er man altid sikker på at ingredienserne er friske og af allerhøjeste kvalitet og man sparer desuden også miljøet for ekstra belastning, da man ikke køber varer, der skal fragtes fra den ene side af kloden til den anden. Østers pris er også overkommelig, når man tænker på kvaliteten og det sted de kommer fra.

Man kan måske fejlagtigt komme til at tro at sådanne køb ikke betaler sig, men ens valg som forbruger gør en forskel, især hvis man også opfordrer andre til at gøre det samme. Så har man både gjort noget godt for økonomien, klimaet og fået et rigtig godt produkt med i købet!

Alsidigt brug

Når det kommer til at lave nye spændende retter, handler det ikke mindst om at være åbensindet og eksperimenterende i køkkenet. Man kan blandt andet servere en ingrediens som østers med noget overraskende, som man ellers ville bruge i det søde køkken, som for eksempel rabarber. Idet rabarberen er sød og sydlig, hvor østers er salt, vil man opleve den ultimative kombination af smage, som vil være en fryd for smagsløgene.

Men når man for eksempel køber østers fra Limfjorden, skal man ikke gå glip af oplevelsen af at nyde dem rå. Den klassiske serveringsmåde er at anrette dem på et fad under noget is og lægge et par udskårne citroner på siden af fadet, så man selv kan tilføje lidt citronsaft.

En god kilde til næring

Østers er, udover at være en relativ billig spise, også en virkelig god kilde til næring. De er nemlig spækket med forskellige vitaminer og mineraler, som omega 3 og jern, der er afgørende for kroppens helbred. Hvis man også går op i kalorier, er østers en sikker vinder, da de indeholder meget få kalorier. Man kan med fordel kombinere østers med grove grøntsager, ris eller pasta for at få et meget nærende og mættende måltid. En anden klassiker, man kan kaste sig ud i at lave er pasta med østers i en hvidvinssauce!

Hvis man laver mad til flere mennesker kan det være en fordel at tjekke østers pris og købe en stor kasse med østers engros, så man sparer lidt penge i det lange løb. Med en god østers pris er man sikker på, at gæsterne ikke løber tør for østers!

Related Post