Flæskesteg med sprøde svær – på den rigtige måde

Mange forbinder flæskesteg med jul og vinter, hvor den selvfølgelig ofte er en fast del af julebordet. De fleste kender dog til problemet med at få de helt rigtige sprøde svær, hvor de både er poppet, saltet og saftige. Med den rette tilgang kan du få en saftig flæskesteg med de perfekte svær – hver gang.

Jul hele året rundt

Flæskesteg er en fantastisk spise, der næsten altid er en sikker vinder på middagsbordet. Selvom mange oftest tillægger den julemenuen, er der mange der nyder den hele året rundt. Og med den rette tilgang og det rette tilbehør, fungerer den lige så godt om sommeren, som den gør om vinteren. Her kan man med fordel smide stegen i grillen, og tilberede den på samme vis, som man ville tilberede den i ovnen. Med den rette know-how og tilgang bliver resultatet det samme, med den enkelte forskel, at man får den gode grillsmag. De udskæringer der hører til flæskesteg, er ofte nogle lidt federe stykker kød, hvilket gør at man kan lave den helt gode brune sovs. Og med en aluminiumsbakke i bunden af grillen, kan man opsamle det fedt der smelter af, hvilket kan blive til en lækker sauce, med et hint af grillsmag.

Saftig kød og sprøde svær – hver gang

De fleste har oplevet frustrationen ved at kødet er færdigt, men sværene er stadig bløde. Eller at kødet stadig mangler lidt, men at sværene er ved at blive hårde og sorte. Dette kan relativt nemt undgås, med den rette tilgang og tålmodighed – og så er et stegetermometer langt hen ad vejen din bedste ven. Et godt råd vil være at finde kød i den rette kvalitet, med en god fedtkant. Et andet godt råd vil være at langtidsstege, da stegen med den rette forberedelse, oftest kan passe sig selv. Det lyder nemt, men med den rette opskrift og viden, så er det det også. På Gastrofun.dk kan du finde en idiotsikker opskrift til for- og tilberedelse af flæskesteg, hvor der også følger en instruktionsvideo med, som guider dig hele vejen. Her finder du også den perfekte guide og opskrifter til julemenuen, hvor flæskestegen selvfølgelig er i fokus.

 

Det kræver måske lidt øvelse for at være sikker på at ramme den lige i øjet, men med den rette guide og opskrift, kommer man tæt på det helt rigtige resultat – hver gang.

 

 

Related Posts