Slagter Sørensens Mad & Sundheds blog Blogindlæg God mad omkring Aabenraa i Jylland

God mad omkring Aabenraa i Jylland

Mad er noget af de, vi bruger mange penge på hver måned i Danmark. Vi nyder at tage ud at spise, og vi er vilde med at prøve nye og anderledes køkkener. I Aabenraa finder du også mange spændende muligheder, du kan gå på udforskning i. Der er street food markeder, mange forskellige typer af køkkener og de mere velkendte restauranter.

Du finder mange forskellige madoplevelser i Aabenraa i Jylland. På Lokaleaviser.dk kan du læse mere om Aabenraa samt de muligheder, du finder i byen. Oftest er der forskellige arrangementer, hvor mad også er en stor del af oplevelsen. Især i sommerhalvåret, hvor udendørs arrangementer dukker op, er det oplagt at grille for åben himmel.

 

Det traditionelle køkken

 

Du finder traditionel dansk mad mange steder. Alt fra smørrebrød til wienersnitzel, og fra mørbradgryde til stegt flæsk. Alle de lækre retter, du kender, kan du få mange forskellige steder og af lækker kvalitet. Mange muligheder for mad i Jylland er kendt for et bevare de traditionelle værdier, hvor danskheden er en fast del af tallerkenen.

 

Det er disse steder, de fleste danskere trygt vælger, fordi de ved, hvad de kan forvente, og hvad de får serveret på tallerkenen. Vi danskere finder tryghed i det velkendte, og det afspejler sig bestemt også ved valget af retter, når vi tager ud for at spise.

 

Køkkener fra udlandet

 

Men det er også spændende at gå på opdagelse i køkkener fra udlandet, hvor de mange anderledes råvarer og retter kan afprøve dine smagsløg. Her er der helt nye og anderledes oplevelser at gå efter, og det er bare med at prøve sig frem. Har du fx nogensinde smagt vietnamesisk eller thai? Hvad med koreansk eller kinesisk? Du kan også prøve det græske køkken, der er fyldt med friske grøntsager og sund olivenolie.

 

De mange forskellige typer af køkkener fra udlandet kan virke fremmede, men det er her, du måske vil opdage de næste nye favoritret eller råvarer og ingredienser, du fremover kommer til at bruge i din egen madlavning.

 

Street food er mad på den rå måde

 

Street food markeder er populære som aldrig før, og det kan være en eksotisk oplevelse i eget land. Du går rundt blandt farverige boder der oser af røg fra grill og stegning. Du kan gå fra bod til bod og få en lille smagsprøve af det hele, så du nærmest får oplevelsen af at håndplukke lidt fra hele verden.

 

Aabenraa er altså det perfekte sted at forkæle sine smagsløg – hvad enten du er til det traditionelle køkken med smørrebrød, det eksotiske køkken som koreansk eller kinesisk eller street food på et af de mange markeder.

 

Så til sidst er der bare en ting tilbage at sige – velbekomme!

 

Related Post