Slagter Sørensens Mad & Sundheds blog Blogindlæg Guide: Få nemt mere frugt og grønt i hverdagen

Guide: Få nemt mere frugt og grønt i hverdagen

Kunne du også godt tænke dig at få endnu mere frugt og grønt i din hverdag? Men orker du ikke omlægge hele din madplan og alle dine madvaner? Men faktisk behøver det slet ikke være hverken svært eller besværligt at ændre madvaner og på den måde få mere frugt og grønt ind i din hverdag. Med de populære Ja tak tilbud fra Byens Grønttorv får du hver fredag Danmarks billigste frugt og grøntkasser med alt til familien. Så er det pludselig lidt nemmere at tilføje sundhed til dit liv. I artiklen her kan du få lidt inspiration til, hvordan du nemt kan få flere grøntsager og mere frugt ind i dine måltider.

Lækker sundhed til morgenbordet

Er du en af dem, som afskyr både grøntsager og frugt om morgenen? Måske skal du i stedet fokusere på at gøre grøntsagerne og frugterne super lækre. Du kan for eksempel rive en gulerod ned i din havregryn og tilføje lidt kanel og smør. Så får du vitaminer fra guleroden i din morgenmad, og den smager himmelsk af gulerodskage. Du kan også tilføje nogle lækre jordbær, blåbær eller hindbær med masser af sundhed til din yoghurt eller havregryn om morgen.

Mere sundhed til frokosten

Kan du heller ikke fordrage salat til frokost? Måske du så i stedet skal fokusere på at gøre salaten lækker. Det kan for eksempel være ved at tilføje noget sødt frugt til dine ellers kedelige grøntsager. Find også nogle lækre nødder, noget protein med masser af sundhed – for eksempel tofu, kylling eller falafel, og en dressing, du er helt vild med. Så bliver det automatisk lidt nemmere at klemme grøntsagerne i salaten ned. Husk også at salaten ikke behøver være hele hovedmåltidet til frokosten. Du kan nemt også blot supplere det, du ellers ville spise med en god salat, så du kan ophøje dit vitaminindtag og forhøje din sundhed.

Sundhed ved aftensbordet

Er du også mest til klassikerne som pasta med kødsovs eller lasagne, når det gælder aftensmåltidet? Så har du faktisk en utrolig god mulighed for at tilføje endnu mere sundhed i de retter ved brug af flere grøntsager. Du kan for eksempel rive noget squash, tilføje en dåse majs eller rive en gulerod og tilsætte det til din ret. Du vil næsten ikke engang opdage de ekstra lækre grøntsager i retten, og samtidig vil du faktisk skulle bruge mindre kød, da grøntsagerne står for volumen. Derfor er det både billigere for din pengepung og bedre for miljøet at investere i din sundhed.

Husk også at et enkelt stykke frugt eller en håndfuld flere grøntsager til et mellemmåltid om dagen faktisk gør underværker for din sundhed. Alt tæller nemlig med i regnskabet.

Related Post