Rød pesto er en lækker og cremet pasta sauce, der er perfekt til både hverdag og fest. Denne opskrift er en nem og hurtig opskrift på en lækker pasta med rød pesto.
Denne opskrift er:
– Nem og hurtig at lave
– Lækker og cremet
– Perfekt til både hverdag og fest
Du skal bruge:
– 1 dåse hakkede tomater
– 1 løg
– 1 fed hvidløg
– 1 tsk oregano
– 1 tsk basilikum
– 1/2 tsk salt
– 1/4 tsk peber
– 1/2 dl olivenolie
Fremgangsmåde:
- Hak løget og hvidløget fint.
- Varm olien i en gryde og svits løg og hvidløg heri.
- Tilsæt hakkede tomater, oregano, basilikum, salt og peber.
- Lad saucen simre i ca. 15 minutter.
- Smag saucen til med salt.
- Server saucen over din favorit pasta.
Hvad kan en rød pesto bruges til?
Når du så er færdig med at lave din røde pesto, så vil det kun give rigtig god mening at den skal bruges til en lækker frokost eller aftensmad, men spørgsmålet som tit rammer folk er, jamen, hvad passer godt sammen med den røde pesto? En kombination der passer specielt godt med den røde pesto, er pasta med rød pesto. Dertil er det både nemt at lave, og smager simpelthen bare virkelig godt. Hvis man har lidt ekstra tid, kan man naturligvis også lave en pasta sauce fra bunden, men rød pesto er virkelig nem at lave, og smager stadig rigtig godt.
Andre gode pestoer
Man skal naturligvis ikke nøjes med kun at eksperimentere med den røde pesto.
Der findes et stort udvalg af pestoer, der alle er særdeles velsmagende. En klassisk
går blandt andet under navnet grøn pesto. Grøn pesto er den klassiske pesto tilsat
revet parmesan og fløde. Den grønne pesto er skøn i salater, og kan også bruges som
frokost spread på rugbrød. En anden klassiker vi særligt anbefaler er en pasta med
rosenkålspesto. De varme farver fra rosenkålen harmonerer rigtig fint sammen.
Andre lækre pastasaucer
Hvis du vil lave noget andet end rød pesto til din pasta, så skal du naturligvis eksperimentere med andre varianter af pasta sauce. En af de mest klassiske og også en af de absolut bedste blandinger med pasta er den italienske lasagne. En lasagne er i al sin enkelhed en lille udgave af allehånde, med den forskel at den går venlige til værks med en masse lækre lag. Tomatsauce bruger man som den første lag, men derefter er det kun dine valg, der er grænser for hvad man kan betjene i sin lasagne. Et nærende tilskud til din lasagne, er at tilsætte grøntsager, som giver et inddragende lille pust.