Slagter Sørensens Mad & Sundheds blog Blogindlæg Sådan indretter du din spisestue med bænk, stole og spisebord

Sådan indretter du din spisestue med bænk, stole og spisebord

Hvis du lige er flyttet et sted hen, hvor du er så heldig at have en spisestue, så kan det være, du mangler inspiration til, hvordan du skal indrette det. Frygt ej – hjælpen er på vej! Læs denne artikel og bliv klogere på, hvordan du kan indrette din spisestue.

 

Spisebordet – et til dit formål

Du skal naturligvis have et bord, hvor der er plads til, at hele familien kan sidde. Men du skal også huske, at der skal være plads til, at der kan komme gæster. Hvis du ikke har specielt meget plads, så du kan jo vælge at have et bord, der kan gøres større, som man slås ud, når der kommer gæster. Spisebordet er den vigtigste del i spisestuen og samtidig det, der optager mest plads. Derfor skal du være helt sikker på at få et bord, hvor du kan lide designet og som er et, du ikke bliver træt af at kigge på. Bordet skal altså både være funktionelt, men også passe godt ind i hjemmet. Hvis du har meget mørke møbler og mørke vægge, så kan det være en god idé at anskaffe dig et lyst spisebord, der kan være med til at lyse rummet lidt op.

 

Spisestolene – plads til alle

Du skal naturligvis igen have nok spisestole til, at alle der bor i huset eller lejligheden kan være der. Men hvis I får gæster over, så skal der naturligvis også være plads til dem. Du kan med fordel købe klap-sammen stole, som du lige kan hive frem, hvis der skal være plads til flere omkring bordet. Du kan også med fordel købe en bænk – det er der ikke så mange, der har ved spisebordet, og det kan være et helt unikt møbel, hvor der måske også kan klemmes en ekstra plads ind ved spisebordet. Du kan læse mere om bænke i denne artikel fra Herligt Hjem.

 

Dekoration – planter og billeder

Du skal også tænke over, hvad du gerne vil have på væggene i din spisestue. Du kan vælge at dekorere væggen med en billedvæg, hvor der hænger mange billeder, eller du kan vælge at få nogle få, store billeder, som giver et mere minimalistisk udtryk. Det er helt op til dig. Du kan også vælge at dekorere spisestuen med flotte planter – her kan du igen enten vælge en masse små eller nogle få store. Du kan også vælge at få nogle planter, der kan stå på gulvet og pynte. Det er helt op til dig.

 

Related Post