Slagter Sørensens Mad & Sundheds blog Blogindlæg Smag på Danmark med lokale specialøl

Smag på Danmark med lokale specialøl

Gennem tiden har befolkningens interesser hurtigt skiftet mellem diverse trends og tendenser. Både indenfor gastronomiens, delikatessernes og kulturens verden, ser man ofte, at det kan gå fra at være vin og tapas til øl og bøffer fra periode til periode. Når man ser på, hvordan interessen generelt har set ud de senere år, har det dog typisk været de lokale mikrobryggerier, f.eks. Bryghuset Møn, der har været fokus på. Og med god grund.

Danske bryghuse er blevet ekstremt dygtige til at eksperimentere og forbedre de lokale klassikere, mens danskerne er blevet mere og mere interesserede i, at smage hvordan det forløb har skabt et spændende produkt.

Hvorfor specialøl frem for kendingene?

Mange har ikke før nyere tid haft meget interesse i, at give sig i kast med nye specialøl, men har derimod holdt sig til de etablerede masseproducenter, da det er øllen man kender. Dette kan dog hurtigt røve en for en oplevelse. Hvis man oprigtigt godt kan lide at smage på sin øl, og ikke bare drikker af mangel på andre drikkevarer, bør man i den grad give det et skud. Specialøl hedder som de gør af en årsag.

Når man drikker og smager på en specialøl, kan man nemt sammenligne det med at smage på et godt glas vin. Man lader elegant øllen køre en omgang i glasset, for derefter at snuse til den. Når man endelig skal til at smage på den, skal man huske at lade den ramme alle smagsløgene, og køre den rundt i munden, akkurat som man ville med en tår vin. Her kan man både fornemme noter, samt i mange tilfælde give sig selv en ny favorit i køleskabet.

Danmark har specialøl i alle hjørner

Ser man på et danmarkskort, og smider man alle de mikrobryggerier og lokale bryghuse ind, der har meldt sig på det danske marked for specialøl, kan man hurtigt finde frem til, at alle har mulighed for at smage.

Flere danske øer har eksempelvis lokale bryghus, og det samme med andre udkantsområder. Selv et sted som Møn, hvor Bryghuset Møn producerer dejlige lokale specialøl, kan man udvide sin horisont indenfor emnet. Skulle man være interesseret i at give det et forsøg, kan man med fordel give sig selv muligheden med øl fra Bryghuset Møn, og lære mere om, hvordan disse øl kan være et godt supplement til køleskabet derhjemme.

Related Post